KAP: Kvalitetniji aluminijum

Bez autora
Feb 22 2011

Kvalitet metala iz Kombinata aluminijuma Podgorica na kraju prošle godine bio je na znatno višem nivou u odnosu na proteklih deset. Uveliko su premašeni i kriterijumi iz biznis plana za prošlu godinu, s obzirom da je komercijalni metal iz Livnice znatno boljeg kvaliteta. U toj kompaniiji su dodali da je prošle godine, prvi put u prošloj deceniji, u proizvodnji aluminijuma postignuto učešće čak i visokokvalitetnog metala A85, što nije bilo predviđeno biznis planom. Udio metala višeg kvaliteta iznosilo je 97 odsto, mnogo više nego u prošlih deset godina. Značajan rezultat predstavlja učešće metala kvaliteta A8 od 42,32 odsto, što je veći procenat nego za period od 2004. do 2009. godine zajedno. Ostvareni kvalitet metala A8 je čak za 14 puta premašio biznis plan.

KAP: Kvalitetniji aluminijumKvalitet metala iz Kombinata aluminijuma Podgorica na kraju prošle godine bio je na znatno višem nivou u odnosu na proteklih deset, saopšteno je iz menadžmenta kompanije.

Uveliko su premašeni i kriterijumi iz biznis plana za prošlu godinu, s obzirom da je komercijalni metal iz Livnice znatno boljeg kvaliteta, navodi se u saopštenju menadžmenta KAP-a koje prenosi Mina business.

U toj kompaniiji su dodali da je prošle godine, prvi put u prošloj deceniji, u proizvodnji aluminijuma postignuto učešće čak i visokokvalitetnog metala A85, što nije bilo predviđeno biznis planom.

Udio metala višeg kvaliteta iznosilo je 97 odsto, mnogo više nego u prošlih deset godina, naveli su iz KAP-a.

Oni su kazali i da značajan rezultat predstavlja učešće metala kvaliteta A8 od 42,32 odsto, što je veći procenat nego za period od 2004. do 2009. godine zajedno. Ostvareni kvalitet metala A8 je čak za 14 puta premašio biznis plan.

Značajan rezultat predstavlja učešće metala kvaliteta A8 od 42,32 odsto, što je veći procenat nego za period od 2004. do 2009. godine zajedno, stoji u saopštenju.

Koliko je učinak premašio očekivanja i najvećih optimista, govori podatak da je prošlogodišnjim biznis planom učešće metala nižeg kvalitet planirano na šest odsto, saopštili su iz menadžmenta KAP-a.

Uprava dobre proizvodne rezultate opravdava prije svega visokim kvalitetom metala iz Elektrolize, što je posljedica dobrog i disciplinovanog rada u toj cjelini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik